ALFA THEATER

Märchen aus dem Dorf Knifflig

Zpupná okurka, strašidelný les, nezaměstnaný tchoř a červený vodník – vítejte v Ošemetnu! Čtyři zábavné pohádky z podivuhodné vesničky jménem Ošemetno chystá pro divadlo Alfa jeho kmenový režisér Tomsa Legierski. Ke spolupráci si přizval scénografa Karla Czecha, který v Plzni hostuje často (ALFA farma, Tajemný hrad v Karpatech, Spáčka a vřeteno, Putování dobrého Hanse Böhma Evropou).

#puppentheater
#das märchen
#alfatheater
#fürkindergeeignet
#familienfreundlich

Alle Aktion

Freitag

26.4.2024


17:00


Divadlo Alfa

Plzeň


60 CZK

Samstag

27.4.2024


15:00


Divadlo Alfa

Plzeň


60 CZK

Bezeichnung

ÜBER DIE VERANSTALTUNG

Zpupná okurka, strašidelný les, nezaměstnaný tchoř a červený vodník – vítejte v Ošemetnu!
Pomoooc! V Ošemetnu vyrostla obří okurka! Místní jsou na ni zprvu hrdí, ale pak se začne okurka roztahovat po celé vsi. Kdo na zpupnou přezrálou okurku vyzraje? Najde se takový hrdina? A najde se takový, který by se nebál jít do místního lesa? Něco tuze ošemetného tam vydává podivné zvuky a nikdo neví, co to je. Ale o to víc se všichni bojí! A bojí se i tchoř – ale práce. Nakonec přece jen najde takovou, kterou si zamiluje, přestože jiným nevoní. Z ošemetné situace se dostane i vodník, který je opovrhovaný v rámci svého druhu: považte, je červený. Ale i takový vodník může najít tu svou správnou vodu.
Čtyři zábavné pohádky z podivuhodné vesničky jménem Ošemetno chystá pro divadlo Alfa jeho kmenový režisér Tomsa Legierski. Ke spolupráci si přizval scénografa Karla Czecha, který v Plzni hostuje často (ALFA farma, Tajemný hrad v Karpatech, Spáčka a vřeteno, Putování dobrého Hanse Böhma Evropou). Tentokrát bude Legierski společně s dramaturgyní Petrou Kosovou adaptovat pohádky současného autora Tomáše Končinského. Což je scénárista a spisovatel, který pracuje především pro Českou televizi, byl nominován na Českého lva za scénář k filmu Schmitke a s autorským týmem knihy Překlep a Škraloup vyhrál v roce 2017 ceny Magnesia Litera a Zlatá stuha.

Pohádka je určena pro děti od 3 let.

BESETZUNG UND KREATIV

Režie: Tomsa Legierski

Výprava: Karel Czech

Dramaturgie: Petra Kosová

Hudba: Petr Vydarený

Text písní: Blanka Josephová-Luňáková

Hrají: Radka Mašková, Marie Mrázková, Martin Sádlo Bartůšek, Daniel Horečný, Josef Jelínek, Aleš Kolovrat, Petr Vydarený

Länge 60 Minute